Spoštovani starši,

V petek  pozno popoldne smo ravnatelji prejeli okrožnico MIZŠ v zvezi s ponovnim odprtjem vrtca.

Bistveno sporočilo iz okrožnice je IZJAVA, ki jo starši podpišete PRED prihodom otroka v vrtec. Delo v vrtcu bomo organizirali na način, kot ga v skladu z navodili predlaga NIJZ.

Starši, ki otroka NE boste pripeljali v vrtec, boste oproščeni plačila. Za vse ostale otroke pa bo pripravljen obračun v skladu z veljavno zakonodajo, od 18.5.2020.

Menim, da je prav, da ste starši seznanjeni z vsemi informacijami in postopki, ki jih bomo v vrtcu izvajali v tem času, zato vam tudi pošiljamo vsa gradiva vključno z sklepom RSK ZA PEDIATRIJO.

Prava in popolna informacija vam bo pomagala k takšni odločitvi, da boste tudi sami mirni in zadovoljni. V vrtcu se bomo potrudili, da bomo naredili kar se da mehek in prijazen prehod iz ljubečega domačega okolja v strokovno varen in aktiven sistem predšolske vzgoje.

Za enkrat zbiramo prijave otrok za čas od 18.5. do 30.5., da se lahko organiziramo.

Na osnovi zbranih podatkov bomo šele lahko naredili oceno in možnost za formiranje priporočenih skupin v našem vrtcu, kjer naj bi veljali drugačni – manjši normativi v skupini.

Veliko  nam bo povedalo število otrok, ki jih boste od 18.5 dalje odjavili oz. prijavili (podatek potrebujemo za 14 dni – do 30.5.).

V vednost vam sporočam, da v tem trenutku zbiramo tudi izjave zaposlenih, ki se zaradi različnih zdravstvenih stanj ali varstva svojih otrok ne bodo mogli vrniti na delo – SKLEP RSK MEDICINE DELA IN ŠPORTA

V zvezi z ostalimi informacijami glede samega vstopa otroka in konkretnega načina dela v našem vrtcu boste navodila dobili naknadno. Najkasneje do petka, 15.5.2020.

Prosim vas, če lahko podpisano izjavo stašev (tisti starši, ki nameravate otroka pripeljati v vrtec) pošljete na e-naslov vaše matične vzgojiteljice ali pa dokument prinesete osebno v vrtec.

BREZ VAŠE IZJAVE OTROKA NE BOMO MOGLI SPREJETI V VRTEC.

Še enkrat vas vljudno prosimo za sodelovanje in za PRIJAVO oz. ODJAVO v google sistemu, ki ste ga dobili včeraj.

V kolikor ste svojo odločitev v DRIVU že oddali in jo želite spremeniti le to javite po e – pošti vaši vzgojiteljici do ponedeljka 11.5.2020 do 12 ure.

V okviru vseh zbranih podatkov in proučitev okoliščin bomo šele videli, pod kakšnimi pogoji lahko odpremo vrtec.

Že v naprej se vam najlepše zahvaljujem za sodelovanje, strpnost in razumevanje.

Po 30.5.2020 se bodo predvidoma (če bo situacija ugodna) ukrepi sprostili. Vsi upamo na vse dobro in vsi si želimo, da se počasi vrnemo nazaj v utečen sistem (za vse otroke)

Veselim se ponovnega snidenja z otroki, vami spoštovani starši in s sodelavci. Upam, da bomo kmalu ponovno zaživeli v normalnih okoliščinah, z objemi in brez omejenih socialnih stikov, ki so bistvo otrokovega razvoja in tudi našega dobrega počutja.

Ravnateljica: Elizabeta Jelen

 

Dostopnost